‘1984’

*1984*

Wouldn’t it be Good’

In 1984 was ik 14 jaar en mijn muzikale wereld ontplofte.

In 1984, het jaar dat in Engeland wordt beschouwd als het beste popjaar van de jaren ‘80, kwam er ongelooflijk veel nieuwe en goede muziek het universum binnen. Als puber opgroeiend in een kleine Zeeuwse stad, slorpte ik alles op. Songs die mijn leven voor altijd hebben bepaald. Ik zou door deze muziek muzikant worden en zo geschiedde.

In ‘1984’ ga ik terug naar dat bijzondere jaar en zing de hits en andere songs van o.a. Talk Talk, Paul Young, Prince, Tom Robinson, Cindy Lauper, Tim Finn, Hall & Oates en vertel de verhalen achter de songs en kruip in de huid van deze songwriters.

1984, wat een jaar!

1984. Een paar feiten. ‘Thriller’ van Michael Jackson komt uit…Marvin Gay wordt door zijn vader vermoord…Sting stopt met The Police…de film ‘Purple Rain met Prince komt uit…en ik word 3e in een lokale talentenjacht met mijn vertolking van ‘Every Breath you Take’.

Met als decor die wonderlijke jaren ‘80, die voor de één muzikaal niets heeft voortgebracht en voor de ander, zoals ik, muziek, die in de eeuwigheid zal voortbestaan.

Talk Talk

The Style Council

Eurythmics

Nik Kershaw

John Waite

Cindy Lauper

Don Henley

Tim Finn

David Bowie

Wang Chung

Bronski Beat

Paul Young

Matthew Wilder

Tom Robinson

Hall & Oates

Klein Orkest

Billy Joel

www.mauritsfondse.nl

06 19 18 00 41

info@mauritsfondse.nl