Ga hier naar The Story of Billy Joel TRAILER

 

THE STORY OF BILLY JOEL

Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexa’), die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’). Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland Falls’), zijn liefde voor New York (‘Say Goodbye to Hollywood’ – ‘New York State of Mind’) , zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Leningrad’), zijn vaderschap (‘Goodnight my Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40 hits is Billy Joel (nu 74 jaar) één van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Recensies:

30 september 2023

Theaterroute Almelo reacties:

Beste Maurits,

We kijken met ontzettend veel plezier terug op de Theaterroute. Je voorstelling was prachtig heb ik gehoord en veel mensen hebben er van genoten. Erg jammer dat ik je voorstelling niet zelf kon zien. Hugo en Cecile vonden het fijn dat je bij hun was. 

Dank je wel! 

Klik HIER voor SPEELLIJST

26 augustus 2021 – Theater Mascini Amsterdam

Dit was een heerlijke avond! Als je van Billy Joel houdt is dit een absolute aanrader. Te meer omdat Maurits Fondse een geweldige interpretatie geeft en zijn stem precies past bij de nummers. Daarbij ook nog vele leuke weetjes en faits divers over Joel en je hebt de ultieme avond in hartje Amsterdam.

The Story of Billy Joel – 24 november 2019

Stichting Cultureel Podium Bornse synagoge, 24 november 2019, 15:30 uur.

Concert: Maurits Fondse en Iman Spaargaren
door Evert Ploeg

The story of Billy Joel
Maurits Fondse en Iman Spaargaren gaven op zondagmiddag 24 november 2019 in de Bornse synagoge een voorstelling over het leven van de Amerikaanse pianist en zanger Billy Joel, één van de succesvolste popartiesten van de afgelopen decennia. Maurits Fondse is zelf ook een begenadigd zanger en pianist en begeleidde zichzelf op de vleugel (hij was erg enthousiast over onze Yamaha vleugel, leuk om te horen). Iman Spaargaren speelde saxofoon en sommige nummers op de basklarinet of de dwarsfluit. 

Maurits wist het levensverhaal van Billy Joel op een boeiende en leuke manier te vertellen. Hij vertelde veel anekdotes over Billy Joel’s leven, zijn jeugd in New York en op Long Island, zijn Duitse voorouders, zijn vertrek naar Californië en terugkeer naar New York en ook over zijn vier huwelijken en kinderen. Tussendoor werden verschillende nummers van Billy Joel gespeeld en gezongen. Het klonk heel erg goed, het publiek genoot ervan en werd door Maurits aangemoedigd om mee te zingen. Maurits en Iman bleken warme pleitbezorgers van Billy Joel’s muziek te zijn. 

De zoon van Billy Joel kwam eens thuis met een verhaal over de eerste wereldoorlog dat hij tijdens de geschiedenisles op school had gehoord. Dit verhaal bleek totaal niet te kloppen (er werd beweerd dat deze oorlog van 1902 tot 1916 had geduurd, en meer onjuistheden). Billy Joel, zelf zeer geïnteresseerd in geschiedenis, hoorde het relaas met afgrijzen aan. Hij schreef toen een lied voor zijn zoon met veel namen en feiten uit de Amerikaanse geschiedenis (“We didn’t start the fire”). Maurits heeft zelf een versie geschreven in het Nederlands, met Nederlandse namen en feiten. Beide versies werden uitgevoerd en ook hier kon het publiek naar hartelust het refrein meezingen (een zogenaamde ppm : een publiek participatie moment). Het was erg leuk om veel nummers van Billy Joel weer terug te horen, zoals bijvoorbeeld “Goodnight Saigon”, “Honesty”, “She is always a woman” en vele andere. Zelf bleek ik toch veel meer muziek van hem te kennen dan ik van te voren had gedacht. Maurits en Iman sloten mooi af met “The piano man”, een vroeg nummer (zijn eerste single uit 1973) maar inmiddels één van zijn bekendste hits.

In de pauze was er koffie en thee met een sprits of speculaas. Er waren ook CD’s van Maurits en Iman te koop

Door jouw vertolking zijn de liedjes van Billy weer gaan leven.”  

 

 

 

16 oktober beleefde dit programma haar premiere in het intiemste theatertje van Amsterdam, het Torpedotheater, geleid door de immer aimabele Carel Helder.

Publieksreacties:

Publieksreacties n.a.v. concert 16 november 2017, Torpedotheater Amsterdam

We want more, we want more.’ Het was erg mooi gisteren, Maurits, dank voor de prachtige avond!!”

Door jouw vertolking zijn de liedjes van Billy weer gaan leven.”

Het was geweldig.”

Heerlijk was ‘t.”

A co-worker just told me about your Billy Joel tribute which she saw last night and said was amazing”.

Publiekreacties n.a.v. concert 17 februari Roode Bioscoop Amsterdam.

We hebben gisteren bijzonder genoten. We komen dan ook weer in Den Haag kijken!”

Heb een traantje weggepinkt…”

Publieksreacties n.a.v. concert 15 februari De Mess Naarden

Geweldige avond”, Componist Ruud Bos

Fantastisch”, Henkjan Smits, Radio5-DJ

Het was geweldig” , Nelleke van der Aa, groot Billy Joel fan en kenner

Publieksreacties n.a.v. concert 17 februari Burgerbrug

Heerlijke middag met bekende songs en ontdekkingen. Echt een aanrader! Check mauritsfondse.nl voor data en plaatsen. Bedankt Maurits…””